اما عوارض ناشی از کاتتر عبارتند از :
– درد، تورم و حساسیت در محل کاتتر.
– سوزش رگ توسط کاتتر. (این سوزش معمولا با کیسه های آب گرم درمان می شود.)
– خونریزی در محل کاتتر.
– کبودی در محل کاتتر. (این کبودی معمولا چند روزی طول می کشد.)
– مشکل ادرار کردن پس از عمل جراحی
عوارض جدی نادر هستند، اما آنها می توانند تهدید کننده زندگی باشند. مشکلات جدی، بیشتر در افرادی صورت می گیرد که به شدت بیمار و سالمند هستند. خطراتی که ممکن است اتفاق بیفتد عبارتند از:
– بسته شدن ناگهانی شریان کرونری.
– تشکیل یک اشک کوچک در قسمت داخلی شریان.
– واکنش آلرژیک به مواد کنتراست. (این حالت ممکن است شامل سوزش، خارش و در موارد نادر، ضعف در تنفس، تب و شوک باشد. این مشکلات معمولا با داروها درمان می شود.)
– آسیب کلیه. (در موارد نادر، ماده کنتراست ممکن است به کلیه ها آسیب برساند. همین امر ممکن است باعث نارسایی کلیه شود. افراد مبتلا به دیابت و بیماری کلیوی بیشتر در معرض آسیب کلیه قرار دارند.)
– حمله قلبی یا سکته مغزی
آنژیوگرافی کرونری روشی است برای بررسی درون عروق خونی قلب بیماران با استفاده از اشعه X .
آنژیوگرافی کرونری ،کاتتریزاسیون قلب نیزنامیده می شود. کاتتریزاسیون به روشی اطلاق می شود که در آن یک لوله پلاستیکی نازک و دراز و قابل انعطاف وارد بدن شما می شود. کاتتریزاسیون قلبی با دو هدف تشخیصی و درمانی می تواند انجام گردد. بیشترین نوع کاتتریزاسیون ، کاتتریزاسیون قلبی است.
در طول آنژیوگرافی عروق کرونری نوعی از ماده کنتراست قابل مشاهده با اشعه ایکس داخل عروق قلبی تزریق می شودودستگاه اشعه X به سرعت تصاویر پشت سرهم(سریال) از عروق را تهیه می کند.
کاربردها:
- نشان دادن آئورت وتعیین میزان گشادی آن.
- کمک به آمادگی جهت جراحی عروق خونی معیوب در ساق پای بیمارانی که هنگام راه رفتن دچار درد در ساق پا می شوند.
- نشان دادن گسترش و میزان تنگی عروق کرونری.
جراحان گاهی برای برنامه ریزی جراحی عروق کرونری(مانند جراحی پیوند عروق کرونری) که از روی نتایج آنژیوگرافی می توانند بهترین روش جراحی را انتخاب کنند، آنژیوگرافی انجام می دهند.
کاردیولوژیستها تنگی عروق بیمار رابوسیله ابزارهای کوچک و ریز و جایگذاری استنت درون عروق ترمیم می کنند که استنت باعث می شود رگ همیشه باز باشد.
محل انجام :
آنژیوگرافی در بخش کت لب بیمارستان انجام می شود.